Det var ju det där med att hålla vad man lovar… Ännu längre mellan inläggen nu. Det håller ju inte. Hur ska det gå att slita sig ur fattigdomen genom att skriva om jojobantning och misslyckade jakter om man aldrig skriver något? Omöjligt… Jaja, vi har en statsminister som ljuger om långt värre ting än det så man får väl anses vara ursäktad.

Några av mina hatobjekt på tävling... Främst duvan. Usch.

Några av mina hatobjekt på tävling… Främst duvan. Usch.

Sedan sist har det dock hänt rätt mycket. Har varit och skämt ut mig på ett antal jaktstigar. Ingemar Stenmark sade att ju mer han övade desto mer tur hade han. Det stämmer inte. Ju mer jag övade desto sämre gick det. Ju bättre jag sköt här hemma desto sämre gick det på stigarna. På den sista deltävlingen i cupen gick det dock riktigt bra, det var skönt att få avsluta med en bra insats. Till nästa år gäller det att öva ännu mer så det går ännu sämre… Förhoppningsvis går det bra i skogen ändå. Det är ju det som är huvudsaken…

Förutom skytte bestod maj månad mest av älgsafari. Under de där veckorna då det inte är grönt i skogen men desto grönare på lägdorna är det rätt intressant att åka bil sena kvällar runt om här. Rekordet för året är 59 älgar, 13 rådjur och 3 hjortar samma kväll. Gången innan blev det bara 42 älgar men då såg vi 19 hjortar varav 15 på samma ställe. Det där djuret verkar också öka häromkring. På gott och ont. Roligt med ett nytt vilt men inte lika kul med totaldemolerade granföryngringar och det faktum att de är oerhört varska och svårjagade. Det kommer bli en rejäl utmaning att förvalta den stammen… Vad gäller älgarna så var det mest smådjur som sågs. Några fina kossor och en tjur värd namnet. Vi får hoppas att det är dessa som fälls nu i höst så de riktiga älgarna får bli kvar i skogen, för fjolingar på 105kg är ju inget att bygga vidare på som det känns.

Kronhjortar som hoppar åt alla håll. Minst 15 olika djur.

Kronhjortar som hoppar runt. Minst 15 olika djur.

Lite älgar på en lägda.

Lite älgar på en lägda.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har även haft jobbarhelg. Blev lite jox med passen och vedhuggning. Dagen innan hade vi en jaktstig cal .22lr. Det var uppskattat tror jag. Roligt att uppslutningen på jaktstigen var såpass som den var. Uppslutningen på arbetsdagen kan ni som är insatta i ideellt arbete räkna ut hur den var… Men några tappra kom i alla fall!

Att äta och mysa är viktigt under jakt!

Att äta och mysa är viktigt under jakt!

Det verkar bli en liten bäba också. Onnivaaran Gaga har valpat nu. 3 hanar och 6 tikar blev det. Blir en liten Jämtmyrens Knut som hämtas i slutet av augusti. Nu är det bara att hoppas att man får ha tur och han får vara pigg och kry. Jaga lär han göra. Åtminstone om man ska titta på blodet… Länk till stamtavla. Ja… Kan inte så mycket om det. Men det jag vet är att ju svårare det är att uttala hundnamnen desto bättre älghunner blir det… Sen är det skönt att inte bidra till finansieringen av sörländska kennelägares egna jaktmarker i Jämtland också. Det är en starkt bidragande orsak till det får bli finskt igen. Det är inget annat än en stor skandal att kennlar med både tveksam etik och ytterst tveksamma avelsresultat ska ha egna jaktmarker som knappt utnyttjas då det går ortsbefolkning, virkesleverantörer och andra intressenter i princip utan jakt. Skandal var ordet.
I och för sig behöver jag inte finansiera någonting denna gång eftersom kennelägaren till Jämtmyrens Kennel i Happis är en hedersman. Jag får valpen på grund av det strul som varit och är med stackars lilla Eko. Hedersman var ordet.

Här hemma i Ottos har det väl faktiskt också hänt lite grand. Även om det går alldeles för sakta med allting så försöker man ju ändå hinna med det som ska göras och samtidigt leva lite grand. Håller på måla vagnsbua med faluröd. Inte så avancerat men väldigt tidsödande. Har röjt några hektar ungskog även i år. Mest underröjning men vissa dåliga delar kvalar nog in som ungskogsröjning ändå även fast det är 35 år sedan plantering… Nu är det 12 hektar kvar att röja igenom och sedan är skiftet genomgånget. Det får bli vårens projekt. Gör jag 5 hektar om år får jag vara nöjd. Det är saktfärdigt då slyn är 11 meter hög… Men det som är mest intressant är att det tagit riktig fart på viltåkern. Grävskopeoperatör Jonsson har arbetat i sitt anletes svett hela midsommarhelgen så nu är stubbarna rivna och dikena rensade till 3/4. Grävskopan får komma en gång till och göra klart dikena samt lägga lite trummor och göra överfarter. Sen är det bara att hoppas att dränering sköter sig självt så blir det älgodling där till nästa sommar. Snabbt räknat blir det ungefär 1,2 hektar ny jordbruksmark. Tänkte ha flerårig gröda på 1 hektar och sedan har man 0,2 hektar som man plöjer varje år och sår foderraps på. Sedan får man väl flytta runt dessa 0,2 så man vilar marken mellan varven. Intressant ska det bli.

Orensat dike.

Orensat dike.

Rensat dike.

Rensat dike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu i helgen blir det Höga Kusten Game Fair. Under det här vansinnet som Jämtland lyckats med, två jaktmässor samma helg som Storsjöyran, kommer ni hitta oss på Jämtland Game Fair. Kom förbi och säg hej!

Det är tråkigt att inte ha någonting att vara arg på. Det är roligare att skriva då.