Hej igen. Nu är det återigen dags för en skrivelse. Ber om ursäkt för dröjsmålet men det har varit fullt upp på andra fronter. Bland annat genom att slå på datorn medelst slö yxa för att försöka få till en någorlunda vettig layout, som det så vackert heter, på sidan. Nu börjar jag dock vara i närheten av hur jag vill ha det.

DSC_0024

Var på JHÄK´s årsmöte och fick gå fram och hämta diplom. Det var roligt. Oerhört god mat också.

Sedan vi sist hördes vid så har jag hunnit ställt ut Eko en gång. Han fick G i jaktklass i Gideå. Mer ska han inte ha heller så jag är nöjd. I och med detta G så kan han nu titulera sig SE J(LÖ)CH. Det är riktigt roligt! Anmälde mig på Jämtland/Härjedalens Älghundsklubbs årsmöte, tänkte att då man för en gångs skull har något att hämta kan det ju vara roligt att gå dit. Det var det också. Först var det årsmötesförhandlingar där huvudfrågan var de nya jaktprovsreglerna. Jag hade sedan länge bestämt mig för att rösta nej ty allt samarbete mellan människor i allmänhet och mellan länder i synnerhet är av ondo (se på EU, en monumental katastrof) men då jag stod där med röstsedeln i min hand så ändrade jag mig till ett ja. Främst för att jag tycker det låter vettigt att lydnaden ska ta en större del. En bra morot till oss latkräk som får skrika oss hesa för att få igen hunden… Dessutom om vi ska hålla på med det här framgent och bibehålla någon slags trovärdighet så är det ju hanterbara hundar som ska vara lösa i skogen, inte vilddjur. Men mitt ja hjälpte som tur var inte utan nej-sidan vann. Nej är ett bra ord. Det är liksom så definitivt. NEJ. Smaka på ordet. Underbart.  För att återgå till skrävel och skryt så vet jag inte hur jag ska göra till hösten. Om man ska åka till Finland och gå ett prov eller ej. Det vore roligt för egot men är ju egentligen helt meningslöst. Med tanke på privatekonomin f.n. så är det nog lika bra att slå alla resor längre bort än Åsarna ur hågen för en lång lång tid framöver… Eko är ju dessutom, med tanke på hals och höfter, diskvalificerad från avel så det enda jag får ut av en sådan resa är två dagar av fågelholksuttryck för att man inte begriper vad någon säger samt ett diplom. Jaja, den som lever får se… Och vi som lever ser faktiskt. Operationen gick bra. Jag ser som en hök. Det är fortfarande lite svajigt på grund av torrhet i ögonen men då jag tar ögondroppar så ser man hur bra jag faktiskt kommer att se. Har vant mig med att se då jag lägger mig och se då jag vaknar.

Ett väggfast bevis på att man åstadkommit något här i livet. Dessa får pryda väggen på ålderdomshemmet då man väl hamnar där. Om nu ålderdomshem finns kvar då det är dags, med tanke på statusen i det här landet så lär väl ättestupan ligga närmare till hands... Tog förresten ut ett diplom till Elvis också. Jag glömde att göra det då det begav sig. Och ja: Det är fortfarande samma Bollingerflaska som sist. Den kommer aldrig öppnas utan enbart användas till skrytbilder som läggs ut på datan.

Ett väggfast bevis på att man åstadkommit något här i livet. Dessa får pryda väggen på ålderdomshemmet då man väl hamnar där. Om nu ålderdomshem finns kvar då det är dags, med tanke på statusen i det här landet så lär väl ättestupan ligga närmare till hands… Tog förresten ut ett diplom till Elvis också. Jag glömde att göra det då det begav sig. Och ja: Det är fortfarande samma Bollingerflaska som sist. Den kommer aldrig öppnas utan enbart användas till skrytbilder som läggs ut på datan.

Det var faktiskt det som var svårast att vänja sig vid. Kändes som att man glömt att ta ur linserna varje kväll. Annars var det väl nervositeten innan som var värst. Tanken på att aldrig mer få se en älg var outhärdlig. Då man låg där på britsen var man nära att spy av flera anledningar, den största anledningen var väl dock knarkhelvetet man blev itvingad, men anledning två var nog nervositeten. Man tittade upp på några små lampor som blinkade och undrade i sitt stilla sinne när operationen skulle börja. Då sa läkaren: -”Ja, då tar vi vänster öga då”. Så jag fattade aldrig vad som var själva operationen egentligen… Fick se en kalvko redan dagen efter, så ögonen är invigda…

Vad mer då… Ja, har startat ett litet företag. Så nu lär man väl snart hamna på Hall för någon form av skattebrottslighet eftersom jag är helt novis på sådant. Men i och med jordbruksfastigheten så är det ju bra att momsregga sig och jag har dessutom fått förfrågan att göra lite småuppdrag av olika karaktär och då måste man ju kunna skicka väl saltade fakturor… Det blev en sådan där FA-skattsedel, dvs så man kan fortsätta förvärvsarbeta som vanligt men ändå ha möjlighet att deklarera inkomst på ett litet företag… Än så länge har jag dock inte gjort någonting så då lär det väl vara lugnt. Hoppas jag… Dessutom kan jag inte göra någonting heller eftersom den här bajsårstiden vid namn ”vintern” bestämde sig för att göra ett omtag och spy ner 1,5dm snusk ovanpå det befintliga lagret av snusk som redan låg. Usch.

Från valpfronten intet nytt. Hon har inte ens börjat löpa ännu… Så om det blir något i år så blir det väldigt sent. Om man ska leta någon fördel med det så är det väl att man inte frestas att börja för tidigt. Samtidigt tycker jag det är bra att få hämta i slutet av april eller början av maj, då kan man ju få vissa föraningar redan första hösten… Jaja. Det visar sig.

Ny ytterdörr + Ny källardörr + Nya fönster i källaren = Fattigdom och misär.

Ny ytterdörr + Ny källardörr + Nya fönster i källaren = Fattigdom och misär.

Har haft hantverkare på besök också. Dom har bytt fönster i källaren, bytt källardörren och satt in en ny ytterdörr. Fönstren och källardörren var av nöden tvunget att bytas för det blåste rakt in och var ruttet och dåligt. Nu är det redan en betydligt bättre miljö i källaren. Med ett par element till kommer det bli riktigt bra där nere. Ytterdörren var väl inte nödvändig att byta ut, men samtidigt är man ju liiite fåfäng också och den där är betydligt snyggare än den som satt där sedan tidigare. Dessutom blev det ljusare och finare i hallen. Dyrt var det också. Men förhoppningsvis ska man väl bo kvar här tills det är dags att dra gräsmattan över näsan och då får det väl vara värt det då…

Har avverkningsmaskiner på fastigheten nu också. En förstagallring och lite dikeshuggningar. Det är väl inte så man med ett ryck slits upp från fattigdomen, men det kommer bli bra på sikt… Om det nu inte stormar en gång till… Men just dikeshuggningarna är ju lite intressant… Med lite hjälp av en grävskopa och grävskopeoperatör Jonsson kommer 1,5ha långgräs och sly förvandlas till 1,5ha högkvalitativ älgodling. Jag när en dröm..: En dröm om att det aldrig någonsin ska gå släppa en drever eller jämthund på mitt skifte utan att få upp. Att allmänna arvsfonden får lite betesskador på sin skog skiter jag fulltständigt i. Det är godare att grilla älg och rådis än tall och gran. Mycket godare. Planen är att först vinna ca 500.000 kr på något lotteri som jag inte ännu deltar i. Sedan ska jag införskaffa en traktor, en treskärig plog, en fjäderharv, en såmaskin, en konstgödselspridare, en vält och en jordfräs. Sedan jäklar vad det ska odlas. Tänkte göra flera olika små försök. Foderraps, fodermärgkål, havre och en del med flerårig viltåkergröda, typ vitklöver och något annat. Sedan alternerar man dessa rutor över tiden. Jag hoppas det blir verklighet…